Calpe gekleurde trappen oude binnenstad

Oude historische binnenstad

Wandel door het oude centrum van Calpe om de charmante plekjes te ontdekken. Gekleurde trappen, kleine straatjes, pleinen met muurschilderingen, mozaïeken en hoekjes.

Er is een gemarkeerde toeristische route die door de straten loopt en langs oude gebouwen zoals kerken, muren en Romeinse ruïnes, zodat u niets mist.

Op het grondgebied van de oude stad zijn de overblijfselen van de vestingmuur uit de tijd van de Moorse overheersing bewaard gebleven en de unieke kathedraal van La Iglesia Antigua, gemaakt in de stijl van de Moorse gotiek. De verdedigingstoren van Torreón de la Peça (Torreón de la Peça), waarnaast je twee van de vier overgebleven kanonnen kunt zien.

Flamingo zoutmeer Calpe

Zoutmeren - Salinas

Het zoutwatermeer is ontstaan door de zoutmijnen van Calpe. De mijnen werden vroeger gebruikt om de vis die in Calpe gevangen werd te conserveren. Tegenwoordig wordt de visvangst meteen aan het eind van de middag verkocht op de veilig.

Het zoutwatermeer Las Salinas de Calpe is een beschermd natuurgebied, waar veel (173 soorten) verschillende vogelsoorten en een kolonie flamingo’s verblijven.

Er zijn meerdere houten looppaden gebouwd, waardoor de vogels op redelijk kleine afstand bekeken kunnen worden.

Calpe strand overdag

Stranden

Calpe heeft een mediterraan klimaat met bijna 3200 uren zon per jaar. Het biedt 13 km kustlijn met 14 stranden en baaien, zodat u kunt kiezen tussen kilometers fijn goudkleurig zand, rustige baaien, kleine zandbaaien of maagdelijke rotskusten met kliffen, allemaal herkenbaar aan de zuiverheid van hun schone water van een onmiskenbaar turkoois blauwe kleur.

De bekendste stranden zijn het Arenal-Bol en La Fossa-Levante. Ons appartement ligt aan het zandstrand van Arena-Bol.

Algar watervallen

Algar Watervallen

De Fuentes del Algar is een prachtige natuurlijke plek die bestaat uit watervallen die zijn verbonden door kleine waterkanalen die kleine rivieren en poelen vormen, waar bezoekers kunnen baden. Deze samenstelling van de watervallen, bronnen, tolwegen en kristalhelder water, samen met andere diensten voor toeristen, maakt de Fuentes del Algar een excursie die je niet mag missen.

guadelest

Guadelest

Het toeristische bergdorp ligt 22 km landinwaarts van Benidorm in de prachtige natuur en dichtbij het stuwmeer van Guadalest. Het dorp met zo’n 200 inwoners ligt hooggelegen bovenop een rots op 595 m. hoogte, in een uitgestrekte vruchtbare vallei, waar sinaasappelen, citroenen, amandelen en de mispel groeien. Uitgeroepen tot Historisch Artistiek Erfgoed met het kasteel, hangend op de rots. Guadalest staat op de lijst van de mooiste dorpen van Spanje.

Wandelpad langs de rotsen

Vanuit Calpe, net voorbij het Levante strand begint een 4 km lang wandelpad richting Moraira. Je wandelt over een goed pad met af en toe een trap waarbij je langs baaien en kliffen loopt.

Dit natuurpad langs de kust is bijna het hele jaar door te bewandelen terwijl je geniet van de beste uitzichten.

Het pad is bewegwijzerd en voorzien van informatieborden over de lokale cultuur en geschiedenis, de geologische oorsprong van het landschap en de fauna en flora die het bewonen.

Visafslag Calpe

Bezoek de visafslag

Aan de voet van de Peñon ligt de vissershaven waar vissers hun dagelijkse vangst brengen om te worden geveild op de vismarkt of om de vele visrestaurants in de omgeving te bevoorraden. De veiling begint rond vijf uur ’s middags en duurt tot acht uur. Gedurende deze tijd kan de bezoeker getuige zijn van de opeenvolgende stadia en het werk dat ermee gepaard gaat, in een echt maritieme omgeving. Absoluut een aanrader!

Foto: Calpe.es

Boottocht Calpe naar Benidorm

Minicruise van Calpe naar Benidorm

De route van deze minicruise is Calpe, Altea, Alfaz del Pi en Benidorm, zodat u vanaf het schip het majestueuze silhouet van de Peñón de Ifach, het natuurpark van Calpe, het pittoreske beeld van Altea, met zijn oude binnenstad en zijn kerk op de top van de heuvel, de vuurtoren van Albir, Alfaz del Pí en Benidorm. Het is een andere manier om een ​​leuke zomerdag door te brengen.

Vaart in het voorjaar tot en met september. De boottocht vertrekt elke maandag, woensdag en vrijdag. De geschatte tijd is ca een uur.

glasbodemboot

Glasbodem boottocht

Als je die spectaculaire vakantiefoto wilt of gewoon van fotografie houdt, maak dan van deze gelegenheid gebruik om te genieten van een cruise rond de Peñon de Ifach.

 

Bewonder de scholen vissen en de weiden van Posidonia oceanica, een beschermde diersoort in dit gebied vanaf het speciale uitkijkpunt aan boord van de boot terwijl u rond de Peñon de Ifach vaart.

Penon de Ifach in de avondzon

Zonsondergang op catamaran

Het landschap kan niet mooier zijn: geniet van het uitzicht op de Costa Blanca in het avondlicht tijdens een boottocht van 1,5 uur bij zonsondergang vanuit Calpe. Op de catamaran vaar je langs de pittoreske kustlijn en word je dronken van de veranderende kleuren van de zonsondergang.

Talen: Engels, Spaans, Frans

Penon de Ifach

De Peñon is 332 meter hoog, is een officieel natuurpark en was een belangrijk navigatiehulpmiddel voor zeilers.

Aan het begin van de eeuw werd een tunnel gemaakt in het noordoosten van de rots waardoor mensen naar de top kunnen klimmen. Aan de voet van de Peñon ligt de vissershaven waar vissers hun dagelijkse vangst brengen om te worden geveild op de vismarkt of om de vele visrestaurants in de omgeving te bevoorraden.

Markten

De vlooienmarkt Jalón
Als u van markten houdt mag u deze zeker niet overslaan. Op de vlooienmarkt die iedere zaterdag in het dorp Jalón gehouden wordt vindt u antiek, snuisterijen en kunst, nieuw en gebruikt. Wie op tijd is kan eerst nog even wijn gaan proeven in de er tegenover liggende wijncoöperatie.

Calpe
Zaterdag: authentieke markt, de grootste uit de streek.
Woensdag: groentemarkt dichtbij het Municipal de Deportes.

Denia
Maandag t/m zaterdag: Algemene markt ‘Mercado Municipal’.

Benidorm
Zaterdag en zondag: Rastro ‘El Cisne’, klein maar gezellig.
Woensdag en zondag: Mercadillo naast Hotel Barceló Pueblo.

Impressie - foto's