Ons verhaal over de aankoop van ons paleis in calpe

In juli 2022 hebben we dit appartement gekocht.

 

Op aanraden van vrienden gingen we een keer naar Calpe en waren op slag verliefd. Een leuke stad met gezellige binnenstad, heerlijk strand met zand, geen kiezels, een blauwe zee en meestal wakker worden met de zon die langzaam de slaapkamer binnen sluipt. We zaten in een appartement, direct aan het strand aan het La Fossa strand, aan de andere kant van de Penon.

 

Langzaam begon zich een droom te ontspinnen en na een aantal keer terug te zijn geweest zijn we op zoek gegaan naar een plek voor onszelf. Het liefste dichter bij de binnenstad, maar verwend zoals we waren met ons gehuurde appartement wilden we echt direct aan het strand en de boulevard zitten en idealiter op de eerste en maximaal op de tweede etage.

 

Omdat we echt serieus waren hebben we alvast alles geregeld zoals onder andere ons NIE-nummer aangevraagd, ons Spaanse belastingnummer. Mochten we dan toch onze droom tegenkomen wisten we dat we “snel” konden handelen.

 

En toen werd het begin juli 2022. Tijdens 1 van mijn speurtochten op het internet kwam ik dit appartement tegen en appte naar mijn man dat hij thuis moest komen omdat we naar Spanje moesten. Dat was natuurlijk een grap maar bij thuiskomst was hij net zo enthousiast. Via de makelaar begrepen we dat het appartement net op de markt was maar eigenlijk al verkocht. Mensen uit Polen waren overgekomen en hadden een bod uitgebracht. De makelaar vertelde tussen neus en lippen dat ze alleen nog niet de aanbetaling hadden overgemaakt. Na een paar dagen heb ik de makelaar weer gebeld en bleek dat de aanbetaling nog niet binnen was. Dit was op zaterdagmiddag. De aanbetaling had voor vrijdag 17.00 uur binnen moeten zijn maar de makelaar gaf de kopers uitstel tot woensdag.

 

Na lang beraad hebben we besloten om in de auto te stappen en af te reizen naar Spanje. Stel dat het ons zou lukken om een bezichtiging te krijgen dan stonden we in ieder geval nummer 2 op de lijst en als we zouden wachten tot woensdag en het appartement zou weer vrijkomen dan zou het nog 1 a 2 dagen duren voordat we in Spanje zouden zijn. Zogezegd, zo gedaan, spullen gepakt en in de auto naar Spanje. Bloedheet was het, maar we reden op vleugeltjes.

 

Om een lang verhaal kort te maken, maandag hebben we gebeld met makelaar dat we in Spanje waren en toch graag zouden willen bezichtigen. De makelaar begreep dat wij serieus waren en we mochten komen. Tijdens de bezichtiging hebben we heel duidelijk gemaakt dat wij alles op orde hadden en snel konden handelen. Iets wat in het voordeel was voor de verkopers. Duitse mensen van ver in de 90 die graag snel wilden verkopen. Hier heeft de makelaar over nagedacht en nadat we terug waren in het hotel belde hij binnen een kwartier op dat we konden komen tekenen. Hoe snel het kan gaan. Op zaterdag reden we naar Spanje, op dinsdag reden we naar huis en hadden we een appartement gekocht!

 

Weer een week later waren we terug. Alles geregeld via de notaris en daar zaten we dan voor de deur van ons appartement. Ja, voor de deur, we konden er namelijk niet in. Ergens onderweg, bij de notaris of ergens anders is de makelaar de sleutel van ons appartement kwijtgeraakt. Nog steeds snikheet maar lopend op pure adrenaline, 3 slotenmakers verder en 2 nachten op de bank bij hele lieve buurtjes konden we eindelijk ons appartement in!

 

Dit is ons verhaal in een notendop, maar wat zijn we er blij mee en we hopen dat u net zo’n heerlijk gevoel bij ons appartement heeft!

 

Hieronder hebben we een verzameling gemaakt van foto’s van de oude en nieuwe situatie. We hebben heel veel gedaan en naar ons gevoel is het een echt paleis geworden.

 

Groetjes,

Petra & Richard van Huizen

Foto's oude en nieuwe situatie

WOONKAMER OUD

WOONKAMER OUD

 

WOONKAMER OUD

WOONKAMER OUD

 

 

WOONKAMER NIEUW

Airco in de woonkamer
Deur naar balkon vervangen
Alles geschilderd
Verlichting vervangen
Bank die omgebouwd kan worden naar een tweepersoonsbed
Bijpassende stoelen en tafels
Stoelen bij de eettafel
TV met Nederlandse tv
Dressoir bijpassend bij de andere meubelen
Frisse bijpassende gordijnen
Bruine deuren wit gemaakt

WOONKAMER NIEUW

Woonkamer met zicht op zee

WOONKAMER NIEUW

Woonkamer appartement strand Calpe

WOONKAMER NIEUW

Woonkamer appartement strand Calpe

WOONKAMER NIEUW

 

KEUKEN OUD

KEUKEN NIEUW

Nieuwe afwasmachine laten inbouwen
Koelkast zonder vriesvak
Aparte vriezer in een aparte kast

KEUKEN NIEUW

keuken met nieuwe afwasmachine

SLAAPKAMER OUD

 

SLAAPKAMER NIEUW

Airco in de slaapkamer
Nieuw meubilair
Leeggehaald en geschilderd
Nieuwe ramen en rolluik
Bruine deuren wit gemaakt
Verlichting vervangen

SLAAPKAMER NIEUW

Slaapkamer appartement Calpe

SLAAPKAMER NIEUW

Uitzicht op zee vanuit uw bed

SLAAPKAMER NIEUW

Slaapkamer appartement Calpe

SLAAPKAMER NIEUWSlaapkamer appartement Calpe

 

BADKAMER OUD

badkamer oud


BADKAMER OUD

BADKAMER NIEUW

Alles is nieuw, alleen de tegels zijn gebleven

Regendouche
Douchecabine in plaats van 70 x 70 nu ruim genoeg met 90 x 90
Wasmachine
Wastafelmeubel met föhn

BADKAMER NIEUW

nieuwe badkamer met wasmachine

BADKAMER NIEUW

nieuwe badkamer appartement Calpe

 

BADKAMER NIEUW

nieuwe badkamer appartement Calpe

BALKON OUD

BALKON NIEUW

Balkon aan zee

BALKON NIEUW

Balkon aan zee